Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Develer için Havut” töreni

Develer için  Havut” töreni

Edremit'te düzenlenecek tören ile 20 deveye Havut” giydirilecek. Edremit Belediyesi'nin de destek verdiği törende ilçede 20 deveye havut giydirilip antrenman güreşi yapılacak.

Edremit’te düzenlenecek tören ile 20 deveye “Havut” giydirilecek. Edremit Belediyesi’nin de destek verdiği törende ilçede 20 deveye havut giydirilip antrenman güreşi yapılacak.
Ege Bölgesi’nde farklı bir kültüre sahip olan deve güreşleri öncesinde develere havut adı verilen soğuktan koruyacak semerler düzenlenen tören ile giydiriliyor.
Edremit ilçesinde bir araya gelen deveciler tarafından 9 Kasım 2014 Salı günü Edremit Belediyesi Güreş Sahası’nda havut giydirme töreni yapılacak. Saat 11.30’da Mevlit okutulması ile başlayacak olan etkinlikte vatandaşlara pilav ve ayran ikram edilecek. Edremit’te ki deve sahipleri tarafından organize edilen ve Edremit Belediyesi’nin de destek verdiği törende davul-zurna eşliğinde 20 deveye havut giydirilecek. Ardından güreşecek develer antrenman güreşleri yapacak.
Edremit Belediye Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, deve güreşlerinin Ege Bölgesi ve Edremit Körfezi’nde bir gelenek olduğunu belirterek, "Bu gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak için devecilerimiz tarafından düzenlenen bu etkinliğe destek veriyoruz” dedi.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli